Aquest any han sigut més de 300 persones vingudes d’arreu de Catalunya les que han participat als tallers d’el·laboració de ratafia, amb més d’una dotzena de sessions de tallers organitzats per la Confraria de la Ratafia i la Sobirana. Resguardats de la calor al bosquet de Can Moragues els participants, la majoria dels quals no havien fet mai ratafia, han après les particularitats de cadascuna de les herbes i espècies que es poden posar a la ratafia. Els tallers també tracten sobre el tipus d’alcohol que s’hi pot posar, així com les proporcions idònies de plantes i espècies que cal aplicar per tal que surti un beuratge extraordinari. Els conductors dels tallers van comptar amb l’ajuda dels Petits Confrares, que també van contribuir a difondre els coneixements sobre l’elaboració de la ratafia entre els participants.
La Confraria també ha organitzat tallers a la Llar de jubilats, la Fundació Astres i a la residència de gent gran Sant Salvador d’Horta. I aquest estiu també han col·laborat en la tercera edició del taller de ratafia a Bèlgica, a la ciutat d’Aarschot, organitzat per l’entitat Sota Casa. En conjunt, entre tots els tallers estem parlant de prop de 400 persones més que s’han introduït a l’apassionant món de l’elaboració de la ratafia.