Domini nord-americà en l’edició més internacional de la VolCAT Platja d’Aro

Una jornada on es decidia tot. Cames cansades del primer esforç de l´any. Haver-se recuperat era clau per rendir al màxim a l’etapa final de la VolCAT Platja d’Aro 2023.

Els més de 500 ciclistes de 23 nacionalitats volien tancar la prova per etapes amb les millors sensacions possibles. I pels amateurs, aconseguir ser finisher de la primera cita 2023 era l’objectiu.

El recorregut a superar eren 41Km amb 800m+ de terreny variat amb molt corriol i flow. La tècnica de cada participant podria valer or per retallar temps al cronòmetre.

https://www.youtube.com/watch?v=c8GmLD5_vxw

Els primers quilòmetres de pujada van fer la primera selecció, deixant un grup de favorits, liderat per Lange, que volia fer la prova dura, per recuperar el temps perdut en la primera etapa.

Tot i això, a les primeres rampes, el líder Schellekens (E&A Maxibikes Cyclingteam) es mostrava molt fort i agafava una mica de més de marge respecte els seus perseguidors. No obstant, tant Paton (Giant Bikes) com Lange (Scott Bikes) seguirien la seva estela i passat l’equador de la cursa, buscarien el triomf i la sorpresa a la general.

Els dos nord americans van demostrar el seu excel·lent domini tècnic, obrint forat en els corriols, posant l’avantatge per sobre del minut. Ambdos ciclistes arribarien junts a meta. Paton sent vencedor de l’etapa i Lange com a campió de la general.

Per darrere, Schellekens arribava en tercera posició, quedant-se amb la mel als llavis, per no poder mantenir el mallot de líder.

En categoria femenina, Kelsey Urban (Team 31) i Savilia Blunk (Rockrider) van tornar a demostrar el seu gran estat de forma, guanyant diferències als primers quilòmetres. Txell Figueras (Buff-Megamo MTB Team), ho va intentar, però no va poder seguir el ritme de les ciclistes dels Estats Units.

Ambdues ciclistes van incrementar el seu avantatge i es van tornar a disputar la victòria. Urban va tornar a ser més ràpida i es va endur el triomf i la general de la VolCAT Platja d’Aro.

En la classificació per equips, l’RR Bikers va ser el conjunt més fort del cap de setmana.

Els finishers celebraven els seus èxits just al traspassar la línia de meta en aconseguir el primer objectiu del 2023.

Així es tancava la segona edició d’una VolCAT Platja d’Aro que va deixar moments inoblidables per a tots aquells i aquelles que han tornat a viure una cita de Mountain Bike en una seu sensacional.