L’espanyola Blanca Ferrando i el suec Henric Wigforss guanyen el títol mundial d’Optimist a l’últim sospir

La jove regatista espanyola Blanca Ferrando i el suec Henric Wigforss s’han proclamat campions del món de vela infantil, categoria Optimist, després d’una apassionant vuitena i última jornada disputada avui al camp de regates de la platja del Cortal de la Devesa, a Sant Pere Pescador.
L’activitat esportiva ha començat molt d’hora, amb un vent de component nord molt favorable que s’ha instal·lat a la badia de Roses, amb una força mitjana de 10 nusos, i que ha permès disputar fins a tres regates de la categoria individual.
En categoria femenina Ferrando sortia per darrere de l’estatunidenca Minx Anthony, que ha pogut mantenir el liderat fins a l’ultima regata del dia, quan la valenciana li ha pres un títol mundial que gairebé ja tenia assegurat. Finalment el segon lloc ha estat per la portuguesa Mariana Pinto i el tercer per a la croata Ema Grabar.
La categoria masculina ha tingut un desenllaç molt similar, amb el suec Wigforss que ha assaltat el liderat a l’última regata del dia, fent saltar a la segona posició a l’estatunidenc Travis Greenberg, que havia dominat bona part del campionat. D’aquesta manera, Wigforss s’ha adjudicat el títol mundial absolut i el masculí. La tercera posició final ha estat per al també estatunidenc Wylder Smith.