Prop d’un miler de ciclistes de totes les edats participen a la primera edició del Bike Show Vic-Osona

Més de 900 ciclistes de totes les edats s’han aplegat al llarg del dia a la zona esportiva de Vic, per participar a les proves esportives del Bike Show Vic-Osona. El nou festival ciclista, organitzat per Ocisport conjuntament amb l’Ajuntament de Vic i amb la col·laboració de les entitats ciclistes locals i Jufré Cycling, ha portat a la capital d’Osona un format innovador amb la celebració de proves per a tots els públics. Des de les set del matí i fins ben entrada la tarda s’han succeït les curses adreçades tant a esportistes professionals com a ciclistes amateurs i d’edat infantil.

La primera a posar-se en marxa ha estat la distància més llarga de la Ultrabike, amb 150 quilòmetres de recorregut per tota la comarca. El vencedor d’aquest enorme repte ha estat Josep Andreu Cortada. Al seu darrera s’ha donat la sortida de la versió Aventura de la Ultrabike, amb 89 quilòmetres. Les dues curses s’han disputat amb navegació per GPS, amb la descoberta de racons espectaculars i un entorn natural únic per a la pràctica de la BTT.

La cursa més concorreguda, amb més de 300 participants ha estat la renovada Biking Point Marathon Cup 3 Turons-Vic. En la seva segona edició, la cursa creada per a bikers amateurs s’ha presentat amb un nou format i amb dues propostes de recorregut, un de 40 quilometres i en format competitiu, i un de 37 quilòmetres (Biking Point 2 Turons-Vic) sense cronòmetre per gaudir de Vic i el seu entorn natural en un recorregut apte per a tothom, a més de la Turonet (12 km) per a fer amb els més menuts. Lourdes Cayetano en fèmines i Xavier Pijoan en categoria masculina han estat els vencedors de la 3 Turons.

També al matí s’ha donat la sortida de la Gravel Ride Tour Vic, amb 102 quilòmetres per pistes forestals i camins amb el ferm compactat, una disciplina que cada vegada té més adeptes a la comarca, i que ha permès als participants la descoberta dels paratges més impressionants d’Osona. I per la seva banda, la E-Bike Tour Vic ha consistit en un repte no competitiu de 68 km en BTT o BTT elèctrica per zones boscoses de la plana de Vic.

Després de les arribades d’aquestes curses i els lliuraments de premis a la tarda ha arribat el torn del ciclistes més joves, amb la Super Cup Youth. La cursa forma part del nou circuit creat per Ocisport per a promoure el ciclisme entre nens i nenes en edat escolar, i hi ha pres part més de 250 infants que han participat a les categories Open i també a la Pro amb l’Open BTT Infantil, pensada pels qui tenen més ganes de competir.

La zona esportiva de Vic ha rebut durant tot el dia un bon nombre d’espectadors que han seguit de prop les sortides i arribades de les curses, que han configurat la primera edició d’aquest festival d’esport i diversió que ja busca dates per l’any vinent.

Fotos: Francesc Lladó i BillyFotògraf