La segona edició de la VolCAT Platja d’Aro posarà en joc els primers punts UCI de cara als Jocs Olímpics de París 2024

La segona edició de VolCAT Platja d’Aro, que es farà del 4 al 5 de febrer del proper any, serà la primera prova a Espanya del calendari internacional amb punts UCI XCO, en una temporada que es preveu molt intensa.

Es tracta d’una cursa oberta a professionals i amateurs, que aprofitaran les singularitats del territori de Castell d’Aro, Platja d’Aro i S’Agaró i el seu entorn natural per plantejar dues etapes intenses, que puntuaran per separat al rànquing mundial UCI, en categoria C3.

Serà també la primera cita del calendari amb punts en joc de cara als Jocs Olímpics de París 2024 .Serà la primera de les cites VolCAT 2023, que es desenvoluparà en un marc incomparable per a la pràctica de la BTT, amb bosc mediterrani en una població coneguda pel seu compromís amb l’esport com Platja d’Aro. Dues apassionants etapes en format Cross Country amb sortida i arribada a la localitat, amb una zona de pàdoc privilegiada i amb tots els serveis per a corredors i acompanyants.

La primera serà uns etapa de 40 quilòmetres i 1.250 metres de desnivell, amb un recorregut força trencacames, amb constants pujades i baixades que propiciaran els atacs dels ciclistes favorits a adjudicar-se la victòria. I la segona jornada afrontarà un circuit d’uns 40 quilòmetres i 700 metres de desnivell, amb més ritme i amb una sobtada pujada a mitja cursa, que posarà a prova la resistència dels participants.

 

L’any passat, a la seva primera edició ja va comptar amb ciclista de fins a 20 nacionalitats, entre els quals destaca la guanyadora del 2022, que es va proclamar campiona dels Estats Units, Savilia Blunk. Alhora, esportistes amateurs que troben en aquest tipus de carreres l’escenari ideal per gaudir plenament de la seva afició.

 

La prova ha estat presentada avui a l’Ajuntament de Castell d’Aro, Platja d’Aro i S’Agaró, amb la presència de l’alcalde, Maurici Jiménez, el regidor d’esports, Pedro Torres, i el director de la prova, Albert Balcells. Els representants municipals han destacat el posicionament de la VolCAT a nivell internacional, fet que referma el compromís amb l’esport de Platja d’Aro, que té en el seu pla estratègic de turisme l’objectiu de portar proves de nivell internacional al municipi. També han posat el focus en el gran volum de persones que mou una cita esportiva com aquesta, que es disputarà al febrer ajudant a desestacionalitzar la temporada turística i incentivant l’economia local i del territori.

Més informació a platjadaro.volcatbtt.com